Touma Audo

 

Getuigenissen van de geleerden van de Syrische Kerk van Antiochië met betrekking tot synoniem: Arameeërs/Syriërs

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

 

Een vraag: Wie waren de vroegere Assyriërs? Waren ze simpelweg één etniciteit of samenstelling uit verschillende volkeren?

 

Wie gaf hen de naam en maakte hen bekend als,, Assyrische” Christenen?

 

SUA/WCA en het toelaten van terrorisme

 

SUA/WCA: Internationaal syndicaat van haatzaaiers

 

Arameeërs van Irak

 

Arameeërs van Turkije

 

Arameeërs van Syrië

 

Aramese geschiedenis, cultuur en taal, een zesdelige interview.

 

Kolonialisme, "Assyrianisme", terrorisme, occultisme, de ondergang van het Aramese volk in het Midden-Oosten en hun Diaspora

 


 

24-3-2011: Turkije, Islamitische conferentie in Pakistan in 1980, Aramese klooster St. Gabriel, de etnische zuivering van Arameeërs en de afvallige Arameeërs die zich “Assyriërs” noemen

 

19-7-2010: Eeuwenoude Aramese kerk St. Jacob van Nisibin in Tur Abdin in Turkije is beklad met racistische anti-Aramese en antichristelijke teksten

 

11-11-2009: Premier van Turkije: Een Moslim kan nooit genocide plegen

 

21-2-2009: Turkije, Koerden, het Aramese klooster St. Gabriel en wereldwijd Aramese protest.

 

3-1-2009: Een belangrijke Koerdische Leider in Turkije biedt excuses aan voor het aandeel van de Koerden in de Aramese Genocide van 1915

 

 

Het Aramese volk: Het Aramese volk (niet te verwarren met 'Armeniërs') spreekt Aramees, de taal van Abraham, Mozes en Jezus Christus. Zij zijn het inheemse volk van wat in vroegere tijden 'Aram-Nahrin' werd genoemd en in onze dagen bekend is geworden onder de naam 'Mesopotamië'

Sommige Arameeërs noemen zich in onze dagen "Assyriërs", dit vanwege de haatzaaiende geestelijke koloniale activiteiten van de Westerse missionarissen en diplomaten in het Midden-Oosten in de 16e en 19e eeuw. Andere Arameeërs zijn bekend geworden als "Chaldeeërs".  Ze zijn echter allemaal Arameeërs. Overal waar U het woord "Assyriërs" tegenkomt dient U het als Arameeërs te lezen. In Turkije zijn de Arameeërs bekend geworden als “Süryani” en in Arabische als “Al-Suryan”


 

Een belangrijke Koerdische Leider in Turkije biedt excuses aan voor het aandeel van de Koerden in de Aramese Genocide van 1915.

English Version

 

DTP leider Ahmet Turk

Ahmet Turk is de leider van de Koerdische Partij voor Democratische Samenleving (Demokratik Toplum Partisi= DTP) in Turkije. Tijdens zijn rondreis op 30-12-2008 door de provincie Mardin, bezocht de heer Turk samen met andere kopstukken van de Partij diverse historische en Toeristische plaatsen. Hij bezocht onder andere de Aramese Culturele Vereniging in Midyat en de Aramese Klooster St. Gabriel. Tijdens zijn onderhoud met de Arameeërs in Tur Abdin bod Ahmet Turk zijn excuses aan voor het aandeel van de Genocide op de Armeniërs en Arameeërs zoals vermeld in een artikel verschenen op de Turkse websites van http://www.ensonhaber.com, http://www.haberler.com/,  zie hieronder)

 

Alhoewel Ahmet Turk het woord 'Genocide' niet letterlijk in de mond nam, is zijn verklaring toch een belangrijk stap in een land waarbij dergelijke woorden taboe zijn.

De heer Turk zei, “Vanwege het leed van de hartverscheurende gebeurtenissen, voelen wij nodig om ons excuses aan te bieden” (zie vertaling hieronder)

 

Hieronder treft U aan het verschenen artikel op de website van http://www.ensonhaber.com 'De Koerden betuigen voor het eerst spijt', en http://www.haberler.com/ 'Heeft excuses aangeboden aan de Syriers' met de Linker kolom de originele Turkse Tekst en de rechter kolom de Nederlandse vertaling.

 

In Turkije zijn er rond 20.000 Arameeërs, waarvan de meerderheid in Istanbul woont. In Tur Abdin zijn er rond 2.000 Arameeërs overgebleven. De Arameeërs worden in Turkije aangeduid als “Suryani”. In het Nederlands betekent dit “Syriërs”.

Tijdens de genocide van 1915 werden naast Armeniërs, ook rond 600.000 Arameeërs vermoord (Meer over deze afschuwelijke genocide: http://www.aramnahrin.org/Dutch/Aramese_Lichamelijke_Genocide.htm)

 

De erkenning van de Aramese lichamelijk genocide door een prominent Koerdische leider is een stap in de goede richting. Hopelijk zullen andere Koerden zijn voorbeeld volgen en uiteindelijk hopen we dat de Turken dat ook doen. Maar daarmee is de kous nog niet af.

 

In tegenstelling tot de Armeniërs en Grieken, hebben de Arameeërs ook te maken met de afschuwelijke geestelijke genocide. Deze geestelijke genocide is de vernietiging van de Aramese culturele erfgoed door de Westerse missionarissen en diplomaten in de 16e een 19e eeuw waarbij ze werden blootgesteld aan fanatisme, nationalisme en valse identiteiten. In de 16e eeuw hebben de Katholieken samen met Frankrijk doormiddel van chantage, omkoping en hersenspoeling een deel van de Oost- Aramese Nestorianen gehersenspoeld om zich voortaan “Chaldeeërs” te noemen en hebben als gevolg hiervan in 1553 de Chaldeese kerk van Babylon opgericht. Als tegenzet, herhaalden de Anglicaanse missionarissen samen met Britse diplomaten hetzelfde spel in de 19e eeuw en hersenspoelden de resterende overgebleven Oost- Aramese Nestorianen om zich voortaan “Assyriërs” te noemen.

 

Zodoende werd door het toedoen van de Roomse Katholiek en Anglicaanse missie, in de naam van 'Jezus',  een ongekende nationalisme vermengd met religie ingevoerd met alle gevolgen van dien. Er werd een culturele genocide gepleegd op ons volk. En deze genocide wordt schaamteloos voortgezet. (Meer over deze genocide: http://www.aramnahrin.org/Dutch/Aramese_Geestelijke_genocide.htm)

 

De hypocrisie van diegenen die de geestelijke genocide op hun geweten hebben is dat ze iedere gelegenheid met beide handen aangrijpen om de Turken tot op de boten af te kraken en neer te zetten als een meeste barbaarse volk met het doel om zichzelf als “de goeden” en “de beschaafden” te presenteren.

Alsof dit niet immoreel en verwerpelijk genoeg is, gaan deze afschuwelijke bandieten en racisten vrolijk door met het presenteren van ons volk als ‘Assyriërs’ alsof hun voorouders een heilige daad hebben verricht met de geestelijke vernietiging van onze natie.

 

Als Arameeërs hebben wij dus nog lange weg te gaan. Met het erkennen van de Lichamelijke genocide is de zaak zeker niet afgrond. Het erkennen van de geestelijke genocide is eigenlijk veel belangrijker omdat de gediffundeerde Westerse haat en verdeeldheid, die nog steeds in stand wordt gehouden, uiteindelijke tot de complete vernietiging van ons volk zal leiden. Dit zien wij duidelijk in Irak. En de verraders onder ons, lijken samen met hun westerse geestelijke scheppers en criminelen, hard op weg om dit te realiseren.


 

http://www.ensonhaber.com/Ic-Haber/175446/ahmet-turk-suryanilerden-ozur-diledi.html

 

Kürtler ilk kez ÖZÜR DİLİYOR

De Koerden betuigen voor het eerst spijt.

30 Aralık 2008 / 21:50

30 December 2008/21:50

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Mardin’in Midyat İlçesi'nde Süryani Kültür Derneğini ziyaret ederek, 1915 yılında meydana gelen olaylar nedeniyle Süryanilerden özür diledi.

De voorzitter van DTP, Ahmed Turk, heeft tijdens zijn bezoek aan de Syrische Culturele Vereniging in Midyat in de provincie Mardin zijn excuses aangeboden aan de Syriërs vanwege de gebeurtenissen die plaats vonden in het jaar 1915.  

“Belki bu zenginliklerin katledilmesinde bizim de, Kürtlerin de parmağı var.

“Misschien hadden wij, de Koerden, ook hand gehad in het vermoorden van deze (culturele) erfgoed”

Bugün bir Ermeni ve Süryani kardeşimizi gördüğümüzde onlara bakarken utanç duyuyoruz” dedi.

Als ik vandaag een Armeense en Syrische broeders tegenkom en hen aankijk, schaam ik mij” zei hij.

 

 

ÖZÜR DİLİYORUZ

Wij bidden excuses aan.

Mardin’in Midyat İlçesi'ne gelen DTP lideri Ahmet Türk, Genel başkan yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile birlikte ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

De naar de stad Midyat in de district Mardin gekomen leider Ahmet Turk samen met de algemene secretaris en Mardin parlementariër Emine Ayna, Diyarbekir parlementariër Aysel Tugluk en Sanliurfa parlementariër Ibrahim Binici, bezochten gezamenlijk de toeristische en historische plaatsen van de provincie.

Türk başkanlığındaki DTP heyeti daha sonra Midyat Süryani Kültür Derneği'ni ziyaret ederek, Başkan Yuhanna Aktaş ve dernek üyeleriyle görüştü.

Daarna is er onder leiding van de voorzitter Turk van de DTP de Syrische Culturele Vereniging in Midyat bezocht en gesproken met de voorzitter Yuhanna Aktas en de leden van de vereniging.

Burada konuşan DTP lideri Ahmet Türk, 1915 olaylarını kast ederek şunları söyledi:

Over de werkelijkheid van de gebeurtenissen van 1915 zei de DTP leider Ahmet Turk dit:

“Yüreğimizde olayların acısını hissettiğimizden dolayı, bir özür dileme ihtiyacını hissediyoruz.

“Vanwege het leed van de hartverscheurende gebeurtenissen, voelen wij nodig om ons excuses aan te bieden”

 

 

ERMENİ VE SÜRYANİLERİ GÖRÜNCE UTANÇ DUYUYORUZ

Als wij Armeniërs en Syriërs zien, schamen wij ons voor.

Mezopotamya’nın medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafya olduğunu belirten Türk sözlerini şöyle sürdürdü:

De geografie van Mesopotamië als plaats van beschavingen kwalificerend, ging Turk op deze manier verder:

“Kürdü, Ermenisi, Yezidisi inancıyla, farklı ırklarıyla insanlar çok muazzam bir medeniyet yaşamaktadır.

“De Koerden, Armeniërs, Yezidies leven als verschillede rassen, met hun geloof zonder discriminatie zeer goed met elkaar samen”

Farklılıkları koruya bildiğimiz sürece biz insan oluruz.

Met het beschermen van het tegengaan van discriminatie, worden wij goede mensen.

Tabiki sancılı süreci Ermeni kardeşlerimiz, Süryani kardeşlerimiz yaşadı.

Natuurlijk hebben onze broeders Armeniërs, onze broeders Syriërs, geleefd onder het proces van aanhoudend leed.

Kürt kardeşlerimiz de bugün aynı ızdırabı çekiyor.

Onze Koerdische broeders lijden vandaag dezelfde leed.

Geçmişte Kürtleri diğer kardeşlerimize karşı kullanan bir mantığında olduğunu da unutmadan tarihi çok iyi araştırmak ve o tarihten dersler çıkarmak önemlidir.

We dienen niet te vergeten dat in het verleden de Koerden zijn gebruikt tegen andere broeders, een feitelijke gebeurtenis om de geschiedenis goed te onderzoeken en het is belangrijk uit die geschiedenis lessen te trekken.

Belki bu zenginliklerin katledilmesinde bizim de Kürtlerin de parmağımız var.

Misschien hebben wij, de Koerden ook hand gehad in het vermoorden van dit (culturele) erfgoed.

Bugün bir Ermeni ve Süryani kardeşimizi gördüğümüzde onlara bakarken de utanç duyuyoruz.

Als ik vandaag een Armeense en Syrische broeders tegenkom en hen aankijk, schamen wij ons ervoor.

Bunu da çok açık söylemek istiyorum.”

Dit wil ik ook heel duidelijk zeggen.”

 

 

Ahmet Türk ve DTP heyeti daha sonra Midyat ilçesinde bulunan Deyrulumur manastırını ziyaret ederek, Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş ile görüştüler

Ahmet Turk en de DTP bestuur bezochten daarna de in Midyat district gevestigde Deyrulumur klooster en spraken met de bisschop Samuel Aktas van Tur Abdin.

 

 

 


 

http://www.haberler.com/suryanilerden-ozur-diledi-haberi/

 

SÜRYANİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Heeft excuses aangeboden aan de Syriërs.

31.12.2008 01:35

31.12.2008 01:35

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Mardin'in Midyat İlçesi'nde Süryani Kültür Derneği'ni Ziyaret Ederek, 1915 Yılında Meydana Gelen Olaylar Nedeniyle Süryaniler'den Özür Diledi.

De algemene voorzitter van DTP, Ahmet Turk heeft tijdens zijn bezoek aan de Syrische Culturele Vereniging in Midyat in de provincie Mardin zijn excuses aangeboden aan de Syriërs vanwege de gebeurtenissen die plaats vonden in het jaar 1915.  

 

 

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Mardin’in Midyat İlçesi’nde Süryani Kültür Derneği’ni ziyaret ederek, 1915 yılında meydana gelen olaylar nedeniyle Süryaniler’den özür diledi.

De algemene voorzitter van DTP, Ahmet Turk heeft tijdens zijn bezoek aan de Syrische Culturele Vereniging in Midyat in de provincie Mardin zijn excuses aangeboden aan de Syriërs vanwege de gebeurtenissen die plaats vonden in het jaar 1915.  

 

 

Mezopotamya’nın medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafya olduğunu belirten Türk şöyle konuştu: "Kürdü, Ermenisi, Yezidisi inancıyla, farklı ırklarıyla insanlar çok muazzam bir medeniyet yaşamaktadır.

De geografie van Mesopotamië als plaats van beschavingen kwalificerend, ging Turk op deze manier verder: “De Koerden, Armeniërs, Yezidies leven als verschillede rassen, met hun geloof zonder discriminatie zeer goed met elkaar samen”

Kürt kardeşlerimiz de bugün aynı ızdırabı çekiyor.

Onze Koerdische broeders lijden vandaag dezelfde leed.

Geçmişte Kürtleri diğer kardeşlerimize karşı kullanan bir mantığın da olduğunu unutmadan tarihi çok iyi araştırmak ve o tarihten dersler çıkarmak önemlidir. Belki bu zenginliklerin katledilmesinde biz Kürtlerin de parmağı var.

We dienen niet te vergeten dat in het verleden de Koerden zijn gebruikt tegen andere broeders, een feitelijke gebeurtenis om de geschiedenis goed te onderzoeken en het is belangrijk uit die geschiedenis lessen te trekken.

Bugün bir Ermeni ve Süryani kardeşimizi gördüğümüzde onlara bakarken de utanç duyuyoruz.

Als ik vandaag een Armeense en Syrische broeders tegenkom en hen aankijk, schamen wij ons ervoor.

Yüreğimizde olayların acısını hissederek, özür dileme ihtiyacı hissediyoruz.

“Vanwege het leed van de hartverscheurende gebeurtenissen, voelen wij nodig om ons excuses aan te bieden”

Bunu da çok açık söylemek istiyorum."

Dit wil ik ook heel duidelijk zeggen.”

 


 

Hier kunt U zich aanmelden voor ons nieuwsbrief

 

Copyright © Aram-Naharaim Organisatie

 

Brieven aan de overheden en internationale organisaties

 

Arabische Vertalingen: الترجمات العربية

 

Aramese Geestelijke/ Lichamelijke Genocide

 

Nepnieuws over de Arameeërs:

 Arameeërs in de Media

 


 

27-7-2010: Aram-Nahrin Organisatie stuurt een brief aan de Turkse minister van Binnenlandse zaken over de bekladding van de Aramese St. Jacob kerk van Nisibin.

 

20-5-2009: Aramese Organisaties sturen brief aan de President en Premier van Turkije over het klooster St. Gabriel en het erkennen van het Aramese inheemse volk als aparte etnische minderheid.