Het Aramese volk: Het Aramese volk (niet te verwarren met 'Armeniėrs') spreekt Aramees, de taal van Abraham, Mozes en Jezus Christus. Zij zijn het inheemse volk van wat in vroegere tijden 'Aram-Nahrin' werd genoemd en in onze dagen bekend is geworden onder de naam 'Mesopotamiė'

Sommige Arameeėrs noemen zich in onze dagen "Assyriėrs", dit vanwege de haatzaaiende geestelijke koloniale activiteiten van de Westerse missionarissen en diplomaten in het Midden-Oosten in de 16e en 19e eeuw. Andere Arameeėrs zijn bekend geworden als "Chaldeeėrs".  Ze zijn echter allemaal Arameeėrs. Overal waar U het woord "Assyriėrs" tegenkomt dient U het als Arameeėrs te lezen.


De Speciale VN vertegenwoordiger voor Irak, de Nederlander Ad Melkert, wil extra bescherming voor de Aramese Christenen in Irak.

 

De heer Ad Melkert, die recentelijk is aangesteld als speciale VN vertegenwoordiger voor Irak, heeft naar aanleiding van de lafhartige bombardementen van de Aramese kerken in Irak op zondag 12-7-2009 gezegd dat de Irakese overheid de inspanningen moet verdubbelen om de Arameeėrs en andere minderheden in Irak beter te beschermen. Dat staat in een persbericht uitgegeven door de VN op 13-7-2009.

 

De Arameeėrs van Mesopotamiė, de originele bewoners van Irak - in vroegere tijden Aram-Nahrin genoemd in het Aramees en Aram-Naharaim in het Hebreeuws, zijn nu vreemdelingen geworden in de landen van hun voorvaders en worden bedreigd met uitroeiing door krachten en ideologieėn die woorden als "vrede", "samenwerking" en "mensenrechten" niet kennen.

 

Het Aramese volk van Irak, ook bekendgemaakt in sommige media als “Assyriėrs” of “Chaldeeėrs” woont al sinds duizenden jaren in het gebied van de twee rivieren. Door de overweldigende aanwezigheid van deze Arameeėrs in dit gebied van de twee rivieren, werd het zuidelijke deel ervan "Beth-Aramaye" genoemd, dat betekent het huis van de Arameeėrs.

 

Helaas is in het huis van de Arameeėrs ingebroken door krachten die slechts één doel voor ogen lijken te hebben en dat is: de eigenaren van "Beth- Aramaye" zo snel mogelijk wegjagen om het huis van de Arameeėrs toe te eigenen. Daarbij wordt geen middel geschuwd. En deze kwade krachten lijken aardig erin te slagen hun doel te bereiken. Er is inmiddels meer dan de helft van de Arameeėrs het land uitgevlucht.

 

Ondanks de oorlogen, de vervolgingen, de pogroms en bloedbaden in het verleden, slaagden zij erin om zich staande te houden. Met de val van Saddam Hussein in 2003 begon het bergafwaarts te gaan met de Arameeėrs. De fanatieke en haatvolle zwarte krachten van intolerantie kregen toen de volle vrijheid om hun gif in praktijk te brengen. Gevolg hiervan waren de aanslagen op de kerken, het vermoorden van de geestelijke en leken leiders. We noemen paar voorbeelden:

 

1. West- Aramese Syrisch Orthodoxe priester Paulus Iskandar van St. Afrem Kerk in Mosul werd vermoord op 12-10-2006
2. De West- Arameeėr Isho Majeed Hadaya werd vermoord op 22-11-2006 in Baghdeda (Qaraqosh).
3. De Oost- Aramese Priester Ragied Aziz Gannie werd op 3-6-2007 vermoord samen met drie diakenen in Mosul.

4. De Oost-Aramese Chaldese bisschop van Mosul, Mgr. Paulus Faraj Raho werd ontvoerd op 29-2-2008  en zijn lichaam werd gevonden op 13-3-2008 werd hij gevonden in een graf in Mosul.

5. Op 5-4-2008 werd de West- Aramese Syrisch Orthodoxe priester Yusuf Adel Abudi vermoord in Baghdad.

 

Dit heeft geresulteerd dat er honderdduizenden Arameeėrs Irak hebben verlaten en zijn uitgeweken naar Syriė, Jordaniė en Westerse landen.

 

Omdat de Arameeėrs in z’n algemeenheid zeer harde werkers zijn om hun brood te verdienen, hebben ze economisch gezien veel beter dan anderen. Gevolg is dat de ordinaire criminelen, dieven, Islamitische fanatici, politieke krachten en andere belanghebbenden de Arameeėrs als een gewild doelwit beschouwen, daar ze zo weerloos zijn in en gebied waar de wet van de jungle de boventoon voert.

 


 

Iraqi Christians need better protection, UN envoy says after deadly bombings

 

Source: http://www.un.org/

 

13 July 2009 – The top United Nations envoy to Iraq today called for a redoubling of efforts to protect the country’s Christians, as well as its other minority communities, following a series of “orchestrated” bombings over the weekend that hit several churches.

The weekend attacks in the capital, Baghdad, and the northern city of Mosul reportedly killed at least four people, and injured dozens more, including children.

 

“This campaign is aimed at terrorizing vulnerable groups and preventing the peaceful coexistence of different religious groups in what is one of the world’s cradles of religious and ethnic diversity,” said Ad Melkert, the newly-appointed Secretary-General’s Special Representative for Iraq.

 

Mr. Melkert, who also heads the UN Assistance Mission for Iraq (UNAMI), called on all parties, including the Government, to redouble their efforts to protect minorities in the country.

 

This will contribute to preserving Iraq’s cultural, ethnic and religious diversity, he added.

 

An upsurge in attacks, threats and intimidation had forced more than 12,000 Christians to flee Mosul – Iraq’s second largest city – last October. Some of them later returned after hearing that the security situation had improved.