Getuigenissen van de geleerden van de Syrische Kerk van Antiochiė met betrekking tot synoniem: Arameeėrs/Syriėrs

 

Aramese Lichamelijke Genocide

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

 

Een vraag: Wie waren de vroegere Assyriėrs? Waren ze simpelweg één etniciteit of samenstelling uit verschillende volkeren?

 

Wie gaf hen de naam en maakte hen bekend als,, Assyrische” Christenen?

 

SUA/WCA en het toelaten van terrorisme

 

SUA/WCA: Internationaal syndicaat van haatzaaiers

 


 

4-6-2018: Kolonialisme, "Assyrianisme", de ondergang van het Aramese volk in het Midden-Oosten en hun diaspora

 

14-2-2018: Het Westerse anti-Aramese koloniale product “Assyriėrs” en de onvoorwaardelijke loyaliteit aan de PKK/YPG en Abdullah Ocalan

 

6-2-2017: Arameeėrs van Aram-Nahrin Organisatie stuurt een brief aan de VS President Donald Trump

 

9-12-2016: Aramese genocide en de barmhartige Hammo Sharro van Shingal/ Sinjar, Mohammad Sjeik van de stam Tayy en Sjeik Fathallah van Aynkaf.

 

2-8-2016: Turkije, Syriė en Irak: Arameeėrs, de ondergang van een inheems volk, deel 3

 

21-4-2016: Na de Turken komen de Koerden.... Arameeėrs, Gog en Magog...

 

6-2-2016: Chemische aanval op Ghouta, Damascus in 2013, Arameeėrs, Koerden, Turken....

 

12-5-2015: Turkije, Syriė en Irak: Arameeėrs, de ondergang van een inheems volk, Deel II

 

15-4-2015: Duitsland noemt slachting onder Armeniėrs genocide

 

15-4-2015: Europees parlement roept op tot herdenking Armeense genocide (http://www.nu.nl)

 

13-4-2015: Honderd jaar Ottomaanse Genocide: Aram-Naharaim Organisatie en Aramese Democratische Organisatie sturen een brief aan de EPP Groep van het Europese Parlement

 

6-3-2015: Aramese Genocide: Oude en Nieuwe Genocide. ISIS/ISIL valt de Arameo- Assyrische en Chaldese dorpen langs de rivier Chabur aan in Syriė

 

10-6-2014: Steeds meer Koerden erkennen hun eigen rol in de Ottomaanse genocide………

 

9-5-2014: Turkije, Syriė en Irak: Arameeėrs, de ondergang van een inheems volk

 

26-4-2014: Ottomaanse genocide: 99 jaar geleden, zal het erkend worden voor de honderdste verjaardag?

 

24-3-2011: Turkije, Islamitische conferentie in Pakistan in 1980, Aramese klooster St. Gabriel, de etnische zuivering van Arameeėrs en de afvallige Arameeėrs die zich “Assyriėrs” noemen

 

19-7-2010: Eeuwenoude Aramese kerk St. Jacob van Nisibin in Tur Abdin in Turkije is beklad met racistische anti-Aramese en antichristelijke teksten

 

15-3-2010: Zweden erkent de Aramese Lichamelijke genocide, maar ontkent de Aramese Geestelijke Genocide

 

11-11-2009: Premier van Turkije: Een Moslim kan nooit genocide plegen

 

21-2-2009: Turkije, Koerden, het Aramese klooster St. Gabriel en wereldwijd Aramese protest.

 

3-1-2009: Een belangrijke Koerdische Leider in Turkije biedt excuses aan voor het aandeel van de Koerden in de Aramese Genocide van 1915

 

3-7-2007: Aramese – Armeense afslachtingen uit de Ottomaanse Tijd: een Koerdische verantwoordelijkheid

 

28-11-2007: Aramese monnik ontvoerd in Tur Abdin (Turkije)

 

 

Het Aramese volk: Het Aramese volk (niet te verwarren met 'Armeniėrs') spreekt Aramees, de taal van Abraham, Mozes en Jezus Christus. Zij zijn het inheemse volk van wat in vroegere tijden 'Aram-Nahrin' werd genoemd en in onze dagen bekend is geworden onder de naam 'Mesopotamiė'

Sommige Arameeėrs noemen zich in onze dagen "Assyriėrs", dit vanwege de haatzaaiende geestelijke koloniale activiteiten van de Westerse missionarissen en diplomaten in het Midden-Oosten in de 16e en 19e eeuw. Andere Arameeėrs zijn bekend geworden als "Chaldeeėrs".  Ze zijn echter allemaal Arameeėrs. Overal waar U het woord "Assyriėrs" tegenkomt dient U het als Arameeėrs te lezen.

In Turkije zijn de Arameeėrs bekend geworden als “Süryani” en in Arabische als “Al-Suryan”


 

Aramese monnik ontvoerd in Tur Abdin (Turkije)

Monnik Daniel Savci

 

Midyat (Tur Abdin, Turkije)- Op woensdag 28-11-2007, werd omstreeks om 15.00 uur de Aramese monnik Daniel Savci, op z’n terugweg van stad Midyat naar het klooster St. Jakob in het dorp Salah (Tur Abdin) door onbekenden ontvoert. Zijn auto werd aangetroffen met ingeslagen ruiten.

 

Daniel Savci is een monnik van de Syrisch Orthodoxe St. Jacob klooster in het dorp Salah in het zuidoosten van Turkije. Het dorp Salah is ongeveerd 10 km gelegen ten noorden van de stad Midyat (zie gedetailleerde kaart).

 

Het is onbekend wie de ontvoerders zijn. Na de ontvoering hebben de ontvoerders via de mobiele telefoon van monnik Daniel SMS-berichten verstuurd naar diverse Aramese personen in Tur Abdin waarin werd gezegd dat ze de monnik hebben ontvoerd en eisten 300.000 euro aan losgeld.

Het klooster St. Yakob in Salah is bekend in de traditie van de Syrisch orthodox kerk van Antiochiė daar het gefungeerd heeft als de zetel van het patriarchaat van de Syrisch Orthodoxe kerk van Antiochiė.

 

Het Aramese volk, soms ook valselijk weergegeven als “Assyriėrs” of “Chaldeeėrs” als gevolg van de Westerse geestelijke koloniale activiteiten in het Midden-Oosten in de 16e en 19e eeuw, is het inheemse volk van het Midden-Oosten en vertoeft sinds duizenden jaren in dit deel van de wereld, de bakermaat van de beschaving.

 

Tur Abdin betekent in het Aramees “bergen van dienaren Gods”, dit vanwege de vele kloosters en kerken sinds het ontstaan van het christendom in Mesopotamiė. Het maakt deel uit van de Bijbels Paddan – Aram waar figuren als Jacob en Abraham hebben vertoefd. Dertig jaar terug waren er ongeveer 40.000 Arameeėrs in Tur Abdin. Echter, vanwege de aanhoudende discriminatie, vervolging en moordpartijen werd het Aramese volk gedwongen om het sacrale land van de voorvaders te verlaten en ging in diaspora.

 

Vandaag de dag wonen er nog maar 2000 Arameeėrs in Tur Abdin. In Turkije wonen er ongeveer 17.000 Arameeėrs waarvan het grootste deel in Istanbul woont.

 

 

********************************


Hier kunt U zich aanmelden voor ons nieuwsbrief

 

Copyright © Arameeėrs van Aram-Naharaim Organisatie

 

U mag dit artikel alleen overnemen alleen als U de volledig link naar het artikel erbij vermeld.

 

 

 

Brieven aan de overheden en internationale organisaties

 

Arabische Vertalingen: الترجمات العربية

 


 

27-7-2010: Aram-Nahrin Organisatie stuurt een brief aan de Turkse minister van Binnenlandse zaken over de bekladding van de Aramese St. Jacob kerk van Nisibin.

 

20-5-2009: Aramese Organisaties sturen brief aan de President en Premier van Turkije over het klooster St. Gabriel en het erkennen van het Aramese inheemse volk als aparte etnische minderheid.

 


 

Arameeėrs van Irak

 

Arameeėrs van Turkije

 

Arameeėrs van Syriė

 

Aramese geschiedenis, cultuur en taal, een zesdelige interview.