Patriarch Michael de Groot

 

Getuigenissen van de geleerden van de Syrische Kerk van Antiochië met betrekking tot synoniem: Arameeërs/Syriërs

 

Aramese Lichamelijke Genocide

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

 

Een vraag:

Wie waren de vroegere Assyriërs? Waren ze simpelweg één etniciteit of samenstelling uit verschillende volkeren?

 

Wie gaf hen de naam en maakte hen bekend als,, Assyrische” Christenen?

 

Hoe "Assyrische" fanatisme resulteerde in terrorisme (hier en hier)

 

World Council Arameans/ Syriac Universal Alliance (WCA/SUA)

 

SUA/WCA en het toelaten van terrorisme

 

WCA/SUA: Grove mensenrechten- schenders, Internationaal syndicaat van haatzaaiers

 

Stichting ABM/ ABSM en "mensenrechten"

 


 

Arameeërs van Irak

 

Arameeërs van Turkije

 

Arameeërs van Syrië

 

Aramese geschiedenis, cultuur en taal, een zesdelige interview.

 

Kolonialisme, "Assyrianisme", terrorisme, occultisme, de ondergang van het Aramese volk in het Midden-Oosten en hun Diaspora

 


 

29-3-2019: Eindelijk komt de aap uit de mouw: Isa Gulten/ Garis, St. Gabriel klooster en verheerlijking van de koloniale anti-Aramese Westerse uitvinding “Assyrianisme.”

 

14-2-2018: Het Westerse anti-Aramese koloniale product “Assyriërs” en de onvoorwaardelijke loyaliteit aan de PKK/YPG en Abdullah Ocalan

 

6-2-2017: Arameeërs van Aram-Nahrin Organisatie stuurt een brief aan de VS President Donald Trump

 

9-12-2016: Aramese genocide en de barmhartige Hammo Sharro van Shingal/ Sinjar, Mohammad Sjeik van de stam Tayy en Sjeik Fathallah van Aynkaf.

 

2-8-2016: Turkije, Syrië en Irak: Arameeërs, de ondergang van een inheems volk, deel 3

 

21-4-2016: Na de Turken komen de Koerden.... Arameeërs, Gog en Magog...

 

6-2-2016: Chemische aanval op Ghouta, Damascus in 2013, Arameeërs, Koerden, Turken....

 

12-5-2015: Turkije, Syrië en Irak: Arameeërs, de ondergang van een inheems volk, Deel II

 

15-4-2015: Duitsland noemt slachting onder Armeniërs genocide

 

15-4-2015: Europees parlement roept op tot herdenking Armeense genocide (http://www.nu.nl)

 

13-4-2015: Honderd jaar Ottomaanse Genocide: Aram-Naharaim Organisatie en Aramese Democratische Organisatie sturen een brief aan de EPP Groep van het Europese Parlement

 

6-3-2015: Aramese Genocide: Oude en Nieuwe Genocide. ISIS/ISIL valt de Arameo- Assyrische en Chaldese dorpen langs de rivier Chabur aan in Syrië

 

10-6-2014: Steeds meer Koerden erkennen hun eigen rol in de Ottomaanse genocide………

 

9-5-2014: Turkije, Syrië en Irak: Arameeërs, de ondergang van een inheems volk

 

26-4-2014: Ottomaanse genocide: 99 jaar geleden, zal het erkend worden voor de honderdste verjaardag?

 

24-3-2011: Turkije, Islamitische conferentie in Pakistan in 1980, Aramese klooster St. Gabriel, de etnische zuivering van Arameeërs en de afvallige Arameeërs die zich “Assyriërs” noemen

 

19-7-2010: Eeuwenoude Aramese kerk St. Jacob van Nisibin in Tur Abdin in Turkije is beklad met racistische anti-Aramese en antichristelijke teksten

 

15-3-2010: Zweden erkent de Aramese Lichamelijke genocide, maar ontkent de Aramese Geestelijke Genocide

 

11-11-2009: Premier van Turkije: Een Moslim kan nooit genocide plegen

 

21-2-2009: Turkije, Koerden, het Aramese klooster St. Gabriel en wereldwijd Aramese protest.

 

3-1-2009: Een belangrijke Koerdische Leider in Turkije biedt excuses aan voor het aandeel van de Koerden in de Aramese Genocide van 1915

 

3-7-2007: Aramese – Armeense afslachtingen uit de Ottomaanse Tijd: een Koerdische verantwoordelijkheid

Het Aramese volk: Het Aramese volk (niet te verwarren met 'Armeniërs') spreekt Aramees, de taal van Abraham, Mozes en Jezus Christus. Zij zijn het inheemse volk van wat in vroegere tijden 'Aram-Nahrin' werd genoemd en in onze dagen bekend is geworden onder de naam 'Mesopotamië'

Sommige Arameeërs noemen zich in onze dagen "Assyriërs", dit vanwege de haatzaaiende geestelijke koloniale activiteiten van de Westerse missionarissen en diplomaten in het Midden-Oosten in de 16e en 19e eeuw. Andere Arameeërs zijn bekend geworden als "Chaldeeërs".  Ze zijn echter allemaal Arameeërs. Overal waar U het woord "Assyriërs" tegenkomt dient U het als Arameeërs te lezen.

In Turkije zijn de Arameeërs bekend geworden als “Süryani” en in Arabische als “Al-Suryan”


Brandstichtingen in Tur Abdin: Aramese Zahfaran klooster (St. Hananyo), Midun (Öğündük) en dorpen in Izlo gebergte.

 

English Version


 

 

1. Inleiding

 

 

2. Aramese klooster Zahfafan en 7 Aramese dorpen in brand, Midın (Öğündük), Kafro Tahtayto (Elbeğendi), Hbob/Ehwo (Güzelsu), Badibe (Dibek) , Arkah/Harabale (Üçköy), Sederi (Üçyol), Harabemishka (Dağiçi)

 

 

3. Wie heeft de branden aangestoken?

 

 

3.1. Bestaat er een relatie tussen de branden en het leggen van de eerste steen op 3-8-2019 voor de bouw van de Syrisch Orthodoxe St. Afrem Kerk in Istanbul?

 

 


 

1. Inleiding

 

In juli 2019 hebben hevige branden gewoed in de regio Tur Abdin. Er is veel economische schade aangericht. Olijfbomen, druivenbomen en notenbomen zijn compleet verbrand. Er zijn hoofdzakelijk Aramese eigendommen getroffen.

 

Tur Abdin is een gebied in het zuidoosten van Turkije waar veel Aramese kloosters en kerken zich bevinden. Het vormt een deel van de Bijbelse Paddan-Aram (Genesis 24). 40 jaar terug waren er rond 40.000 Arameeërs in Tur Abdin. Vanwege de oplaaiende strijd tussen de PKK en het Turkse leger en het fanatisme van de Islamitische Koerdische buren, werd een groot meerderheid van het Aramese volk gedwongen om het grondgebied van hun voorvaderen, waar ze sinds duizenden jaren hebben bewoond, te verlaten en zijn gevlucht naar de Westerse landen.

 

Er ontstaan vaker branden in Tur Abdin, soms doelbewust veroorzaak en soms door een storing van bijvoorbeeld een kortsluiting in een elektriciteit transformator . Het klimaat is droog, erg warm in de zomer en valt weinig regen waardoor een kleine vonkje de kurkdroge gras in brand kan steken.

De Koerdische separatistische beweging PKK is actief in het gebied. Er zijn geregeld vuurgevechten met het Turkse leger. In zo’n droge klimaat kan een ontploffende granaat makkelijk tot brand leiden die zich in alle richtingen verspreid zonder onderscheid te maken tussen de Aramese en Islamitische dorpen.

In dit geval lijken vooral de Aramese dorpen te zijn getroffen door de branden. En dat roept vragen op.

 

Daarnaast is het zo dat in hun strijd tegen de PKK, het Turkse leger vaker het gebied van Tur Abdin in brand heeft gestoken, om te beletten dat de rebellen zich kunnen verschuilen tussen hoog gras en bomen. Dat daarbij Aramese wijngaarden, graanvelden, noten en fruitbomen in brand vliegen is slechts een bijzaak voor het leger. Het is vreemd te noemen dat dergelijke branden steeds weer net voor het binnenhalen van de oogst plaatsvinden.

In het geval van het dorp Midın (Öğündük) en Zahfaran klooster (St. Hananyo), lijken de branden te zijn aangestoken. In geval van de zes dorpen in de Izlo gebergte is mogelijk een deel van de branden ontstaan door de gevechten tussen het leger en PKK. Een andere deel van de branden zijn waarschijnlijk aangestoken.

De indruk ontstaat alsof de PKK doelbewust zich verschanst in de nabijheid van de Aramese dorpen om zodoende een aanval van het Turkse leger uit te lokken die dan tot branden leiden. De Arameeërs ervaren de branden als dreigement.

 

De branden die in juli 2019 hebben gewoed roepen veel vragen op, ook in sommige Turkstalige media. Als toelichting volgen hieronder enkele voorbeelden van krantenkoppen:

 

27-7-2019: Sputnik Turkish News en T24: “Na de brand van de Olijfgaarden van het klooster, nu de wijngaarden van de Syriërs

27-7-2019: Amerika’nin Sesi: “Verdachte branden van de Syrische eigendommen”

28-7-2019: Independent Turkish: “Eerst olijfgaarden van het klooster en vervolgens wijngaarden….. Wat is de reden achter de branden van de Syrische dorpen in Mardin en Sirnak?”

29-7-2019: Tv Turk: “Wat is de reden achter de branden van de Syrische dorpen in Mardin? Zijn deze bedreigingen gericht tegen de Syriërs? ”

 

Meer hierover in de Turkse media:

26-7-2019: Tarihi Deyrulzafaran Manastırının ciğerini yaktılar (https://www.hurses.com.tr)

27-7-2019: Mardin'deki tarihi manastırın bahçesinde yangın: Yüzlerce zeytin ağacı zarar gördü (https://www.independentturkish.com)

28-7-2019: Mardin'in Bagok Dağı’nda büyük yangın: 6 Süryani köyü ve Botaş İstasyonu tehdit altında (https://tr.sputniknews.com)

28-7-2019: Mardin’de Deyrulzafaran Manastırı ve Bagok Dağı’nda yangın: 10 hektarlık arazi yandı, 6 Süryani köyü tehlikede (http://haber.sol.org.tr/)

28-7-2019: Mardin'de Süryanilerin yaşadığı köylere yakın dağda yangın (http://www.hurriyet.com.tr)

28-7-2019: Mardin'in Bagok Dağı’nda büyük yangın! (http://www.haberdukkani.com)

28-7-2019: Bagok Dağı’nda yangın: Süryani köyleri tehdit altında (https://gazetekarinca.com)

28-7-2019: Mardin'de Süryanilerin yaşadığı köylere yakın dağda yangın (https://www.cnnturk.com)

28-7-2019: Mardin’in Bagok Dağı’nda büyük yangın: 6 Süryani köyü ve Botaş İstasyonu tehdit altında (https://www.birgun.net)

29-7-2019: Süryani yerleşim yerlerinde peşpeşe yangınlar (http://www.agos.com.tr)

31-7-2019: Tarihi manastırın bahçesinde çıkan yangının nedeni belli oldu (http://www.rupelanu.org)

31-7-2019: Kilise arazileri kundaklanmış (https://www.hristiyanhaber.net)

31-7-2019: İtfaiye: Manastırın ağaçları kundaklanmış olabilir (https://www.gazeteduvar.com.tr)

1-8-2019: Deyrulzafaran Manastırı yangını raporu: Kundaklama (https://ahvalnews.com)

2-8-2019: Video: Deyrulzafaran Manastırı Zeytinliklerinde Yangın: 700’e Yakın Ağaç Kül Oldu

 

2. Aramese klooster Zahrafan en 7 Aramese dorpen in brand, Midın (Öğündük), Kafro Tahtayto (Elbeğendi), Hbob/Ehwo (Güzelsu), Badibe (Dibek) , Arkah/Harabale (Üçköy), Sederi (Üçyol), Harabemishka (Dağiçi)

 

Eerste brand (26-7-2019): Klooster Zahfaran (St. Hananyo)

 

Het Aramese klooster Zahfaran (St. Hananyo) bevindt zich in Mardin, zuidoosten van Turkije. Het klooster is gebouwd in 493 n. Chr. en is nog steeds in gebruik.

(Bron foto)

 

De eerste brand brak uit op 26-7-2019 om 3:00 uur in de ochtend in het gebied “Gancurun” rondom het klooster Zahfaran. Gancurun is een groot akkerland rondom het klooster waarin veel olijf-, noten- en druivenbomen zich bevonden. Er werd een grote schade aangericht. Ruim 700 olijfbomen en amandelbomen werden vernietigd. Het irrigatie systeem werd door de brand ook vernietigd. De olijf, fruit en notenbomen vormden een belangrijke inkomstenbron voor het klooster.

 

Branden in de tuin van het klooster Zahfaran

(Bron foto)

 

Volgens de abt van het klooster, broeder Gabriel Akkurt, werd de brand aangestoken door onbekenden rond 3:00 uur in de ochtend. De brandweer van Mardin werd op de hoogte gebracht. Drie wagens kwamen naar het klooster om de brand te blussen. Vanwege ruige terrein konden ze helaas het gebied “Gancurun”, waar de brand woedde, niet in om te blussen. Door de brandweer werden geen andere middelen ingezet om de brand te blussen, zoals inzet van blushelikopters.

 

Het verhaal van broeder Gabriel Akkurt werd ook bevestigd door het rapport van de brandweer van Mardin, namelijk dat er sprake is van brandstichting. De brand werd gesticht op drie verschillende plaatsen.

 

Tweede brand (27-7-2019): Midun (Öğündük)

 

(Bron foto: Youtube)

 

De tweede brand ontstond in het Aramese dorp Midin (Öğündük) op 27-7-2019.

 

Sputnik Turkish News rapporteerde op 27-7-2019 in een artikel getiteld “Manastır zeytinliklerinden sonra bu kez de Süryanilerin üzüm bağlarında yangın”: “Als gevolg van de brand in het Syrische dorp in provincie Idil, werden de wijngaarden en pistachebomen in de as gelegd. Bij de brand is duizend hectare in de as gelegd. Twee weken geleden brak er brand uit in hetzelfde gebied, en de Syriërs vermoeden dat de brand is aangestoken……….”

………………………………….

“Er brak brand uit in de wijngaarden in het Syrische dorp Midin (Öğündük) in het İdil-district van Şırnak. Gisteravond brak brand uit in de olijfgaarden van het Deyrulzafaran-klooster in Mardin en bijna 700 olijfbomen werden verbrand. Vandaag brak brand uit in de landerijen van een van de dorpen van de Syrische landgenoten, die zich bevinden tussen Idil- Midyat, het dorp Midın (Öğündük). De vuur die de druivenbomen en pistachebomen teisterde legde uiteindelijk duizend hectare land in de as…………….”

 

“De Syrische landgenoten zeggen dat er 2 weken geleden ook brand uitbraak in hetzelfde gebied en ze vermoeden dat de brand opzettelijk is aangestoken

 

Het is zeer waarschijnlijk dat de brand inderdaad is aangestoken. Voor zover bekend is er met de omliggende Islamitische akkers/ landerijen niets gebeurd. Daarnaast is het zo dat in Midun zich een legerpost bevindt. Je zou verwachten dat het dorp beter zou worden beschermd. Maar kennelijk hebben de brandstichters geen hinder van het legerpost gehad om de Aramese akkers in brand te steken. Vorige jaar werden ook akkers in Midun in brand gestoken.

De stichters van deze branden lijken een signaal te willen geven aan het Aramese volk dat ze ongewenst zijn.

Het is ons onbekend of de overheid een onderzoek heeft gestart om de daders te achterhalen.

 

Derde brand (28-7-2019): Izlo gebergte

 

Aramese dorpen aan de Izlo gebergte in Tur Abdin, zuidoosten van Turkije.

 

In totaal werden 6 dorpen in de Izlo gebergte door branden getroffen:

 

Kafro Tahtayto (Elbeğendi),

Hbob/Ehwo (Güzelsu),

Badibe (Dibek) ,

Arkah/Harabale (Üçköy),

Sederi (Üçyol),

Harabemishka/Harpso (Dağiçi)

 

Branden van de Aramese dorpen aan de Izlo gebergte.

(Bron: Youtube)

 

Op 28-7-2019 werden de branden aangestoken en pas op 2-8-2019 hielden ze op. Vermoed wordt dat de branden op drie plaatsten zijn ontstaan en hebben zich verspreid over het gebied van de 6 dorpen. Het begin van de branden ontstond in de wijngaarden van Sederi (Üçyol), verspreide zich naar Harabemishka/Harpso (Dağiçi) en verder naar Arkah/Harabale (Üçköy). Hulp kwam van de omringende dorpen en de plaatselijke gemeente van Nisbin om de branden te blussen. Vanwege harde wind en droge gras was dat helaas niet voldoende.

 

De Arameeërs hebben schade geleden door deze branden in de vorm van fruit/ noten bomen. Een deel van de branden is ontstaan als gevolg van de strijd tussen PKK en het Turkse leger en een deel zeer waarschijnlijk aangestoken.

 

3. Wie heeft de branden aangestoken?

 

De situatie in Turkije is heel complex en daarom erg moeilijk om de schuldigen van de branden aan te wijzen. Er zijn diverse machtsblokken in Turkije die deze branden mogelijk hebben aangestoken om hun tegenstanders zwart te maken en om de Arameeërs het gevoel te geven dat ze ongewenst zijn.

 

Wat we wel kunnen zeggen is dat sinds de coup van 2016 president Erdogan erg veel vijanden heeft gemaakt. Deze vijanden zullen naar alle middelen grijpen om hem weg te jagen.

Daarnaast is het zo dat de Turkse overheid de eerste verantwoordelijke is voor de veiligheid in het land. Daarom was het de taak van de overheid om de branden zo snel mogelijk te blussen door inzet van zwaar materiaal, zeker in geval van Zahfaran klooster. Dit is helaas niet gebeurd.

 

Het valt zeker niet uit te sluiten dat een deel van de branden in de Izlo gebergte inderdaad zijn ontstaan door de strijd tussen de PKK en het Turkse leger. Maar dat kan geen verklaring zijn voor de branden in andere dorpen van Izlo gebergte, Midun (Öğündük) en in Zahfaran klooster in Mardin. En waarom zijn de branden hoofdzakelijk beperkt gebleven tot de Aramese Christelijke dorpen?

Bovendien hebben wij niet vernomen dat de overheid onmiddellijk onderzoek heeft gestart om de daders van deze criminele branden te achterhalen. Zoals uitgelegd, verklaarden de inwoners van Midun op 27-7-2019 dat twee weken eerder ook branden waren geweest in hetzelfde gebied. Vorig jaar waren ook branden in Midun geweest. We hebben niet vernomen dat de overheid onderzoek ernaar heeft gedaan om de daders te achterhalen.

 

Wie is nu verantwoordelijk voor deze branden? De PKK, Turkse overheid of iemand anders?

 

PKK:

 

De PKK/YPG Koerden hebben samen met hun slaven, de criminele “Assyrische” terroristen (hier, hier), in Syrië duidelijk laten zien waartoe ze in staat zijn met hun ongekende terreur tegen het Aramese (vals: “Assyrisch”) volk (hier, hier). Deze terreur begaan ze onder bescherming van de koloniale westerse machten, met name de Amerikanen.

Je kunt natuurlijk niets uitsluiten, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat de PKK in Turkije zo dom zou zijn om de Aramese eigendommen in brand te steken. De reden dat wij het onwaarschijnlijk achten is als volgt: Wanneer de PKK deze branden had aangestoken, dan zou dit een korrel op de molen zijn van de Turkse overheid en media en was de kwestie zeer breed en getailleerd in de media onder de aandacht gebracht.

 

Waar ze echter wel in staat zijn is dat ze zich doelbewust gaan nestelen in de nabijheid van de Aramese dorpen om verbranding van de dorpen door het Turkse leger uit te lokken. Een vergelijkbare criminele technologie hebben ze ook gebruikt om Tur Abdin etnisch te zuiveren in de jaren negentig.

 

In onze analyse van 14-2-2018 schreven wij het volgende daarover:

In Turkije heeft de PKK het leven van de Arameeërs behoorlijk zuurgemaakt. Ze vielen de Aramese huizen binnen en eisten voedsel onder bedreiging van wapens. De weerloze Arameeërs gaven, uit vrees voor hun leven, de PKK-leden voedsel waarna de Islamitische Koerdische dorpsgenoten, die in dienst waren bij de Turkse geheime dienst, de Arameeërs aanklaagden bij de Turkse overheid wegens steun aan PKK. De volgende dag kregen de Arameeërs bezoek van het Turkse leger, werden zwaar mishandeld en in de gevangenis gezet.

 

De Arameeërs leefden in de hel tussen de wapens van de PKK en het Turkse leger. Ze stonden alleen voor, konden nergens steun krijgen. De Arameeërs werden door de Islamitische Koerden geterroriseerd, vervolgd, bedreigt en weggepest. Ze dreigden hen te vermoorden als ze niet zouden weggaan en gebruikten perverse/ vulgaire taal tegen hun vrouwen om hen te vernederen.

Zodoende werden de Arameeërs gedwongen om hun dorpen in Tur Abdin te verlaten die ze sinds duizenden jaren hadden bewoond.

Hierna namen de Islamitische Koerdische dorpsgenoten de Aramese landerijen, wijngaarden, huizen en andere eigendommen in bezit. In enkele gevallen betaalden ze een miezerige bedragje voor, maar in de meeste gevallen betaalden ze niets voor en jaagden hen weg.

 

Met andere woorden: plunderen, stelen en confisqueren van de eigendommen van anderen is hun handelsmerk.

 

De PKK wist heel goed dat hun chantage en onderdrukking van het Aramese volk om eten af te staan zou resulteren in de verschrikkelijke terreur tegen de weerloze Arameeërs door het Turkse leger en hun Islamitische Koerdische medewerkers. Ze wisten ook heel goed dat hun Koerdische Islamitische broeders, waarvan velen voor de Turkse geheime dienst werkten, de Arameeërs zouden aanklagen bij het leger en bedreigden hen.

De PKK heeft overduidelijk bijgedragen aan de etnische zuivering van de Arameeërs van Tur Abdin.

 

3.1. Bestaat er een relatie tussen de branden en het leggen van de eerste steen op 3-8-2019 voor de bouw van de Syrisch Orthodoxe St. Afrem Kerk in Istanbul?

 

President Erdogan met de Christelijke leiders tijdens de ceremonie op 3-8-2019

(Bron foto)

 

Er is inderdaad een mogelijke relatie ertussen. Op 26-7-2019 werd brand aangestoken in de tuin van Zahfaran klooster in Mardin, op 27-7-2019 werd brand aangestoken in Midun en op 28-7-2019 ontstonden branden in de Izlo gebergte.

Op 3 augustus 2019 werd in een belangrijke ceremonie de eerste steen gelegd voor de bouw van de eerste Syrische Orthodoxe St. Afrem kerk in Istanbul, in de wijk Yesilkoy. De ceremonie werd bijgewoond door president Erdogan, alle Christelijke leiders en andere hoogwaardigheidsbekleders.

 

President Erdogan heeft de gelegenheid gebruikt om zich te presenteren aan de wereld als pluriforme president die alle godsdiensten in Turkije respecteert.

De vraag is dan: Wat voor belang zou president Erdogan bij hebben gehad om ruim een week voor de aanvang van deze belangrijke ceremonie de Aramese eigendommen in brand te laten steken om de ceremonie te besmeuren? Wilde hij misschien daarmee zijn arrogantie onderstrepen zo van: “Wij zijn de baas en jullie leven ligt in onze handen?” Waren de branden bedoeld als een “cadeautje” voor de aanwezige Christelijke leiders? Lijkt dat allemaal aannemelijk en geloofwaardig? Volgen ons beslist niet!

In deze complexe tijden kunnen we natuurlijk niets uitsluiten, maar we achten het zeer onwaarschijnlijk dat president Erdogan van tevoren op de hoogte is geweest van deze branden of dat iemand van de regering daartoe de opdracht heeft gegeven of is van tevoren op de hoogte geweest. Aan de andere kant dicteert de logica dat de regering onmiddellijk een grootschalig onderzoek zou hebben moeten starten om de daders van deze misdaad te achterhalen en te bestraffen. Voor zover wij weten is dat niet gebeurt.

 

Zoals gezegd heeft president Erdogan sinds 2016 veel vijanden gemaakt in Turkije, machtige vijanden binnen het leger, veiligheidsapparaat, media, onderwijs en rechterlijke macht. We achten het daarom zeker mogelijk dat een deel van deze machtsblokken de handen ineen hebben geslagen om de branden te stichten om zo de ceremonie van 3 augustus 2019 te besmeuren waar president Erdogan zich heeft gepresenteerd als een staatsman.

 

Het is natuurlijk ook mogelijk dat een Islamitische groepering de branden heeft aangestoken als reactie op de ceremonie van 3-8-2019.

 

Aan de andere kant, moeten wij misschien niet zo ver zoeken. Misschien zijn deze branden initiatieven geweest van de plaatselijke Islamitische buren, vooral Koerden, om de Arameeërs economische schade toe te brengen en hen een onbehagelijke gevoel te geven dat ze ongewenst zijn. Het is niet eerste keer dat deze branden worden gesticht. Om zo’n brand aan te steken in zo’n droge klimaat als van Tur Abdin heb je slechts een brandende sigaretten peuk nodig. Daarom was onderzoek naar deze branden van essentiële belang geweest!

 

********************************


Hier kunt U zich aanmelden voor ons nieuwsbrief

 

Copyright © Arameeërs van Aram-Naharaim Organisatie

 

 

Brieven aan de overheden en internationale organisaties

 

Arabische Vertalingen: الترجمات العربية

 

Aramese Geestelijke/ Lichamelijke Genocide

 

Nepnieuws over de Arameeërs:

 Arameeërs in de Media

 


 

27-7-2010: Aram-Nahrin Organisatie stuurt een brief aan de Turkse minister van Binnenlandse zaken over de bekladding van de Aramese St. Jacob kerk van Nisibin.

 

20-5-2009: Aramese Organisaties sturen brief aan de President en Premier van Turkije over het klooster St. Gabriel en het erkennen van het Aramese inheemse volk als aparte etnische minderheid.